Toyota Prius sub lupa blogosferei

Ieri seara am participat la un eveniment bloggeresc(la invitatia lui Cristi Manafu, caruia ii multumesc), unde s-a discutat despre masinile hibride(in speta Toyota Prius) si impactul pe care acestea le vor avea asupra planetei.

Gazduita de terasa Green-Hours, organizata de Manafu, sustinuta de Toyota si moderata de Dragos Bucurenci, intalnirea a fost populata de aproximativ 50 de bloggeri si una bucata ministru Korodi(picat „intamplator” la o bere, la terasa). A fost FOARTE multa lume, a fost locul in care am vazut feed-readerul meu la o bere si blogosfera a aratat, din nou, ca e o comunitate care raspunde la provocari ca o fabrica de idei. Am parlamentat, starniti de Dragos, am ras am baut o bere o apa plata o bere si, la sfarsit, am gadilat masina de la motor la portbagaj.

5 idei despre Toyota Prius:

  • Masina hibrida(un motor electric si unul pe benzina).
  • Consum 5 litri la 100km(am aflat si eu ca asta inseamna FOARTE BINE)
  • Pret(tineti-va bine de tastaturi) – 25.500 de euro(cu reducere vreo 23 de mii)
  • S-au vandut 23 de masini anul asta, se mizeaza pe 90 pana la sfarsit.(Fara promovare, gandesc la o scara foarte mica… e normal)
  • Salveaza in fiecare an o tona de CO2(o treime din emisia unei masini pe combustibil clasic).

In concluzie, daca as avea bani, mi-as lua masina asta. Nu pentru ca e diferita sau nu pentru ca ar fi promovata obsesiv si mi-ar intra in creier iremediabil, ci pentru ca as putea sa cred ca ea face o mica diferenta(fara sa imprumut nimic din imaginea Mihaelei Radulescu, mandra posesoare de masina hibrida).

Orice vanzari spectaculoase(sau nu) va inregistra Prius, cei de la Toyota au facut o miscare foarte buna cu aceasta intalnire pentru ca au obtinut feed-back, idei destepte de promovare si intrebari la care trebuie sa gaseasca un raspuns pentru potentiali clienti ai modelului. Se pare ca deja vor incepe test-drive-urile din blogosfera si din iulie, Asociatia Mai Mult Verde(a lui Dragos Bucurenci) va fi dotata cu o masinuta hibrida Prius. Am auzit mai multe vosi spunand ca masina e urata, dar nu mi se pare, nu e nicio bijuterie, doar iese putin din tipare.

Pana acum au mai scris(respir adanc): Manafu, Marius Tudor, Ahilosu, INconstantIN(cu multe poze), Buddha, Dragos Dehelean, Sorin Tudor, Marius Balaci, Corina Murafa si Adrian Ciubotaru(daca am omis pe cineva, sunt deschis la injurii, altfel sunt inchis). In incheiere, un film de prezentare al modelului Prius, de la Toyota, pe stick-ul USB primit la sfarsit.

24 thoughts on “Toyota Prius sub lupa blogosferei”

  1. Perfect de acord, dar sincer nu mi se pare urata. Nu are eleganta unui BMW sau stilul unic Sandero:P dar nu e urata… Zic eu…

  2. @Phoebs – Multumesc pentru intelegere, la ore tarzii, pe bloguri mii… vad ca fac poezii
    @alexx – Nihasa observa ca in portbagaj incape un om…deci e un model clasic:D

  3. @Stefan – excelenta resursa, multumesc! Nu stiam despre inventatorul Capra si hibridul sau. Direct in feed-reader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *