Cine sunt

Cine sunt?

Dacă te întrebi cine scrie acest blog, ai ajuns unde trebuie. Sunt Vlad Bogos, am 31 de ani, lucrez în IT și exist în viața reală sub forma din imagine.

Sunt născut și crescut în Roman, un orașel pitoresc din Moldova, pe care l-am părăsit în 2004. Am norocul să fi fost educat, așa că nu-mi uit rădăcinile de provincial prea isteț ca să stea pe loc, dar casa mea este acum în București, alături de jumătatea care mă face mai bun.

Sunt absolvent al Facultății de Electronică, Telecomunicații si Tehnologia Informației, din Polihtenica Bucuresti, promoția 2009, ispravă reflectată pe larg în acest edificiu virtual.

Din 2006 am început să muncesc: Media Pub și Zapp au fost primele aventuri, nimic de povestit. În 2008 a început cariera mea o dată cu primul job la ING Bank. Am rămas timp de 6 ani frumoși, în diverse roluri în organizația de IT, dar în 2014 am simțit că nu mai am cum să progresez în direcția pe care mi-o doresc eu și mi-am luat zborul. Astăzi lucrez la IBM în management de servicii IT, puteți vedea detalii pe pagina mea de LinkedIN.

Din Noiembrie 2015 sunt membru al Asociației Secular-Umaniste din România, un ONG care promovează principiile etice umaniste, gândirea critică, cunoașterea științifică și separarea statului de biserică.

Cum am ajuns să scriu?

Scriu de prin liceu, dar pe atunci nu conștientizam că îmi plăcea să adun cuvintele și să le dau un sens, prima provocare fiind temele de la orele de Limba Engleză. Pe atunci nu pricepusem că forma și fondul unui text pot impune ritmul respirației celui care citește sau ascultă, eram tânăr si aveam o jucărie nouă. Am continuat să citesc mult în anii care au urmat si să mâzgâlesc sporadic mici texte pe hârtie.

Primul blog l-am ctitorit la începutul lui 2007 pe astăzi defunctul Yahoo 360, răspunzând provocării unui bun prieten. Se chema Blogu’ lu’ Gogu și a găzduit câteva postări muncite de un om cu mult timp liber. Apoi a urmat un subdomeniu pe MiculInginerElectronist.net, un site de mare calitate pentru studenții la Politehnică, din nefericire dispărut între timp. Din 2007 scriu pe VladBogos.ro, unde am adunat, până acum, peste 700 de texte. Nu e mult, nu e nici puțin, e ce pot eu și nu-mi propun nicio normă, prefer plăcerea de a reciti rânduri muncite cu pasiune, în locul spam-ului fără substanță. În scrierile mele veți găsi cărți, oameni care m-au inspirat, războaie mici și mari, fotbal chiar și puțină filosofie. Am îndrăznit chiar să atentez la literatură prin câteva povești scurte. Am făcut o selecție a textelor dragi mie.

De ce scriu?

Scriu pentru că am reușit să inspir câțiva oameni, împingându-i fie spre lecturi minunate, fie plantând idei care pot schimba lumea dacă încolțesc în minți mai puternice decât a mea.

Scriu pentru că nu-i bucurie mai mare decât să faci ce îți place și să-i faci mândri pe omuleții dragi ție făcând asta.

Scriu pentru că se întâmplă să o fac bine, pentru că uneori cuvintele se ordonează frumos și uneori au sens.

Scriu pentru exercițiul răbdării. Scriu pentru că asta mă liniștește și îmi pune gândurile în ordine. Scriu pentru echilibrul meu.

Scriu pentru ca vreau să mă pot numi “scriitor” într-o zi, dar știu că acea zi nu-i aproape. Dacă am un câștig din ultimii ani de mâzgâleli pe blog, acela e că am învățat să nu mă grăbesc când vine vorba de pasiunea vieții mele.

Acest blog reflectă opiniile mele și nu reprezintă în niciun fel angajatorul meu actual sau pe cei precedenți si nici vreo altă organizație. Nu sunt membru al niciunui partid politic, nu cred în niciun fel de putere superioară și nu sunt subordonat niciunei organizații.